Annons
Annons

Helgens Födelsedagsbrunch


 

Helgens eller snarare ÅRETS höjdpunkt? Min älskade morfars 90-årsfirande i lördags. Det var helt fantastiskt mysigt att få fira honom. Vi bullade upp med en väldans massa gottigott och åt, drack, firade och njöt så som sig bör på en 90-årsdag.

Jag fokuserade på att hänga och mysa med morfar, så det blev inga bilder under själva firandet, men ni kan få se ett axplock av vad vi hade knåpat ihop till buffébordet.

Tortillas med lite olivolja och skivad mandelpotatis som fått gå i ugnen en liten stund, toppade med smetana och löjrom. NOM!

Till vänster skymtar ni kanske jordens godaste salsa som passar utmärkt till en såväl en köttbit som till fredagstacosen. Mango, tomater, röd chilli, lime, koriander och lite havssalt – klart! Bredvid ”löjromspizzorna” hittar vi en mangoldsallad med en skvätt olivolja, prosciutto och lättstekt sparris.

Ugnsrostade rödbetor med getostkräm (mosa getost och blanda med ett par skedar crèmefraiche, salt och peppar), hackade valnötter och solrosskott.

Syrran svängde ihop en GUDOMLIG  räk- och rödlökscheesecake efter Catarina König´s recept (klick!) som ni bara måste testa!

Hur gott är det inte med bruschetta?! Och så enkelt. Hacka tomat, basilika och pressa i vitlök – blanda. Klart!

Skagenrolls. Briochebröd fyllda med skagenröra – HEAVEN! Det här är den godaste skagenröra jag ätit och den gjorde vi efter Daniel Lakatosz recept (klick!). Verkligen 10 poäng!

Och så lite ostar och färska räkor på det.

Förutom allt det här smällde vi i oss citronlax, färskpotatis, romsås och TÅRTA såklart!

Och hur fina är inte veckans bukett från Flowery? Perfekta födelsedagsbuketten.

Annons
(3)
(0)
1 kommentar | Translate
 

Annons
Annons


Laddar